מתכון

חורטה – סלט חם של עלים ירוקים

מגוון עלים שמתבשלים בשפע שמן זית ולימון, כשלכל זה מתווספת גבינת כבשים שנותנת את המליחות ושקדים שמוסיפים פריכות

30,549 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
חורטה- סלט חם של עלים ירוקים של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
חורטה- סלט חם של עלים ירוקים של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שוטפים את העלים הירוקים וממיינים אותם.

2

מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והכרישה ומאדים עד שהם הופכים שקופים.

3

מוסיפים את השום ואת כל העלים, עשבי התיבול והבצל הירוק.

4

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את היין ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהירקות רכים מאוד ומתאחדים למחית.

5

מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

להגשה

6

מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלמעלה את הגבינה, שמן הזית והשקדים.