מתכון

חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין

מנה עיקרית חגיגית עם טעם כמו של מסעדה

2,447 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
חזה ברווז מעושן ברוטב מנדרין של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחזות הברווז

לרוטב מנדרין

לירקות

אופן ההכנה

חזות הברווז

1

מרתיחים את מרכיבי המשרה, מערבבים, מכבים ומשרים את החזות במשך לילה.

2

מוציאים את החזות מהמשרה, מייבשים היטב במגבת ומניחים על רשת במקרר במשך שעתיים.

3

צולים את החזות במחבת על הצד של העור עד שהוא נהיה קריספי (החזה צריך להישאר ורדרד). מסירים את השומן הנמס במחבת תוך כדי הצלייה.

4

לעישון ביתי של החזות: מניחים בווק או בסיר עם מכסה תבלינים יבשים, כמו רוזמרין, תימין ועלי דפנה, ומוזגים מעט מים להרטבת הענפים. מניחים את חזות הברווז על רשת בתוך הסיר ומכסים. מניחים את הסיר על אש נמוכה במשך 10 דקות או עד קבלת טעם מעושן במידה הרצויה, מסירים מהאש ומוציאים את החזות

5

לפני הגשת המנה צולים את החזות במשך 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לדרגת מדיום). חוצים את החזות לאורך.

רוטב המנדרין

6

מבשלים ומערבבים את מרכיבי הרוטב על אש בינונית עד קבלת מרקם של סירופ. מתקנים תיבול לפי הטעם. שומרים את הרוטב בצד (לא במקרר).

הירקות

7

חולטים את הבוקצ'וי והאספרגוס (כל ירק בנפרד) במי מלח.

8

מניחים את עגבניות השרי בתבנית ואופים במשך 65 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.

הרכבת המנה

9

מניחים בכל צלחת הגשה חזה ברווז חצוי, מסדרים את הירקות לצדו ויוצקים מהרוטב.