מתכון

חזה עוף מעושן

לתוצאות מושלמות אל תסתפקו בנתח חזה עוף סטנדרטי

5,929 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
חזה עוף מעושן של אלרן גולדשטיין (צילום: shutterstock)
חזה עוף מעושן של אלרן גולדשטיין (צילום: shutterstock)

השתמשו בנתח שנחתך כך: מפרידים את אונות החזה מהעצם וזו מזו בלי להסיר את העור ואת הכנף. חותכים את הכנף במפרק האמצעי ומשאירים עצם כנף אחת מחוברת לנתח החזה. מפשיטים את עצם הכנף מהעור והבשר, אך משאירים את העור שעל הנתח במקומו. העצם שנשארה תחזיק את העור שלא ירד ותזדקף בחן לידית קטנה אחרי העישון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעישון

המרכיבים הטריים

אופן ההכנה

1

מפזרים את התבלינים על נתחי העוף.

עישון הנתח

2

מרפדים את פנים הווק ברדיד אלומיניום, רצוי בכמה שכבות. כך ייחסך הניקוי הבלתי אפשרי בתום העישון.

3

מערבבים את המרכיבים היבשים, מניחים אותם בתחתית הווק ועליהם שמים ענפי רוזמרין ותימין. מניחים מעל את כלי האידוי. מחממים על להבה בינונית-נמוכה 4-3 דקות עד שמתחיל לעלות עשן.

4

מניחים את הנתח המיועד לעישון בתוך כלי האידוי, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומעשנים במשך 20 דקות.

5

מחממים תנור ל-175 מעלות.

6

מעבירים הנתחים לתבנית וצולים 12-10 דקות.

7

מגישים חם באותו יום או פרוס דק בכריכים אחרי צינון. מאחסנים מכוסה היטב במקרר עד 4-3 ימים.