מתכון

חטיף ג’אנדויה ביתי

חיתוכיות ביתיות עם ג’אנדויה - שילוב בין שוקולד ואגוזי לוז

915 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
חטיף ג’אנדויה של אדיר מיכאלי. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
חטיף ג’אנדויה של אדיר מיכאלי. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

חיתוכיות מקצועיות אבל קלות להכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק אגוזי לוז:

לסירופ:

לשכבת שוקולד:

לציפוי:

אופן ההכנה

לתבנית טפלון או פיירקס בגודל 40×30 ס”מ:

1

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה

מכינים בצק אגוזי לוז:

2

טוחנים אגוזים ואבקת סוכר במעבד מזון למרקם דק. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים למרקם אחיד. משטחים בתבנית.

3

אופים כ 15 דקות עד הזהבה.

מכינים סירופ:

4

מביאים סוכר ומים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא מכסה ומצננים דקה. יוצקים את הסירופ החם על העוגה החמה. מצננים כמה דקות.

מכינים את שכבת השוקולד:

5

מניחים שוקולד מריר ושוקולד לבן בקערה. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומשהים דקה. מערבבים למרקם חלק. מערבבים פנימה בהדרגה חמאה עד לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים ומצפים:

6

יוצקים את שכבת השוקולד על בצק האגוזים, מפזרים אגוזי לוז גרוסים ועוטפים בניילון נצמד.

7

מעבירים למקרר ל 5 שעות. חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום במקפיא עד ההגשה.