חיתוכיות מקצועיות אבל קלות להכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק אגוזי לוז:
לסירופ:
לשכבת שוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה
לתבנית טפלון או פיירקס בגודל 40×30 ס”מ:
1
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה
מכינים בצק אגוזי לוז:
2
טוחנים אגוזים ואבקת סוכר במעבד מזון למרקם דק. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים למרקם אחיד. משטחים בתבנית.
3
אופים כ 15 דקות עד הזהבה.
מכינים סירופ:
4
מביאים סוכר ומים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית ללא מכסה ומצננים דקה. יוצקים את הסירופ החם על העוגה החמה. מצננים כמה דקות.
מכינים את שכבת השוקולד:
5
מניחים שוקולד מריר ושוקולד לבן בקערה. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומשהים דקה. מערבבים למרקם חלק. מערבבים פנימה בהדרגה חמאה עד לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ומצפים:
6
יוצקים את שכבת השוקולד על בצק האגוזים, מפזרים אגוזי לוז גרוסים ועוטפים בניילון נצמד.
7
מעבירים למקרר ל 5 שעות. חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום במקפיא עד ההגשה.