מתכון

חטיפי חציל בפרמזן ופירורי לחם

נשנוש מושלם שיגרום גם לילדים להסתער על החצילים בזכות מעטפת גבינה ופירורי לחם

10,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
חטיפי חציל בפרמזן ופירורי לחם. צילום: shutterstock
חטיפי חציל בפרמזן ופירורי לחם. צילום: shutterstock

גיוונים:
• מתבלים את פירורי הלחם בכפית אורגנו יבש.
• מחליפים את החציל בזוקיני או קישוא.
הגרסה הטבעונית:
מחליפים את הביצים ב- 1/4 כוס שמן זית ומערבבים עם 2 שיני שום כתושות. לפני הציפוי בפירורי הלחם המתובלים טובלים את קוביות החציל בשמן המתובל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

2

טורפים ביצים עם שום בקערה.

3

שמים קמח בצלחת שטוחה ומתבלים במלח ופלפל. בצלחת נוספת שמים פירורי לחם.

4

טובלים את קוביות החציל בקמח ואחר כך בבלילת הביצים והשום ומצפים בפירורי לחם. מטגנים 4 דקות או עד להזהבה עמוקה ומוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.

5

מסדרים את חטיפי החציל בכלי הגשה, מפזרים פטרוזיליה ופרמזן מגורת ומגישים.