מתכון

חינקלי דלעת וערמונים

מלית מתקתקה וקטיפתית מאוד. מכינים אותה בזמן שהבצק נח ומקבלים כיסנים בהמון גוונים וטעמים

4,939 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
חינקלי דלעת וערמונים. צילום: דניאל לילה
חינקלי דלעת וערמונים. צילום: דניאל לילה

החינקלי, שהיו עבור ננה הילדה סימן לשעבוד הנשים, הפכו למשחק שהיא נהנית לשחק עם אמילי בתה הקטנה. הלישה, הרידוד והקיפול הרבה יותר נעימים כשהם הופכים לפרוייקט נדיר ולדרך לבלות עם המשפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית דלעת וערמונים:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מנפים קמח לקערה. מוסיפים מים, שמן ומלח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך שעתיים. כך הגלוטן נרגע והבצק נוח לעבודה.

2

לשים את הבצק במעט תנועות ומחלקים ל-30 כדורים במשקל כ-50 גרם האחד. מכסים בניילון ומניחים ל-20 דקות.

מכינים את המלית: 

3

שמים דלעות ערמונים ודלעת רגילה בתבנית וצולים כ-35 דקות לריכוך.

4

חוצים את דלעות הערמונים, נפטרים מהגרעינים ומרוקנים את התוכן לקערה. קולפים את הדלעת הרגילה ומוסיפים את התוכן לקערה. מוסיפים דלורית מגוררת וערמונים, מתבלים ומערבבים לאיחוד.

ממלאים ומעצבים:

5

מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1 מ"מ ויוצרים עיגולים אחידים בעזרת רינג או כוס בקוטר כ-7 ס"מ.

6

מניחים עיגול בצק על כף היד ובמרכזו כף מלית. מרימים פיסה משולי העיגול בחלק הקרוב אלינו ומהדקים בצביטה לאורך היקף העיגול עד שהכיסן נסגר ונוצר גוש בצק בקצהו העליון. צובטים את גוש הבצק ומסובבים אותו. מניחים את הכיסן על משטח מקומח קלות וחוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק. הכיסנים יישמרו בהקפאה עד שבועיים.

מבשלים ומגישים:

7

מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר רחב. זורקים לסיר בעדינות כמות כיסנים קטנה (כך שהם לא יצטופפו ויידבקו זה לזה) ומבשלים כ-8 דקות עד שהחינקלי צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומגישים.