מתכון

חיתוכיות חמאת בוטנים

קטנות, טעימות ונשארות להרבה זמן: חיתוכיות רכות שאפשר להכין גם מכל חמאת אגוזים אחרת

26,329 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
חיתוכיות חמאת בוטנים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
חיתוכיות חמאת בוטנים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים, אז קודם כל אתם משוגעים, ובכל מקרה זו לא סיבה לוותר על העוגה – אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בכל סוג אחר של חמאת אגוזים כמו חמאת שקדים או קשיו ואפילו טחינה. אני משתמשת בחמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת סוכר. אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים ממותקת, הפחיתו כשליש מכמות הסוכר.

תבנית מלבנית בגודל 20×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, כך ששולי הנייר יגלשו אל מעבר לדפנות התבנית.

2

מערבבים בקערה סוכר, קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

3

מערבבים בקערה נפרדת ביצה, רוויון, תמצית וניל, שמן, מים וחמאת בוטנים. מקפלים את תערובת חמאת הבוטנים לתערובת החומרים היבשים ויוצקים לתבנית.

4

אופים 35 דקות או עד שחלקה העליון של העוגה מזהיב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

5

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ־15 דקות בתוך התבנית. מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה, מניחים על רשת ומצננים לחלוטין.

6

חותכים לריבועים לפי הגודל הרצוי, זורים אבקת סוכר ומגישים בטמפ' החדר. העוגה נשמרת 3־4 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר או עד חודש במקפיא.