כשהייתי קטנה נהגתי להכין ארטיקים ביתיים ממעדני חלב קופואים. זוהי הגרסה הבוגרת, האלגנטית והבריאה שלהם. אני משלבת בבלילה סופר פוד טעימים שמעניקים המון טעם וערכים תזונתיים.
גיוון: מקפיאים את הבלילה בצורת גלידוניות – יוצקים את תערובת היוגורט לתבנית שקעים או תבנית קוביות קרח מסיליקון עד ל־4/3 מגובה השקעים. מניחים למעלה את התוספות ומקפיאים. מרפדים תבנית בגודל 30x20 ס”מ לפחות בנייר אפייה; מקפידים שהנייר יכסה גם את דופנות התבנית ולא רק את התחתית. מערבבים שני סוגי יוגורט, דבש, קוקוס, צ'יה וגוג'י ברי לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית. משטחים את התערובת לגובה אחיד של 2 ס”מ. מפזרים על התערובת פולי קקאו, אגוזי פקאן ופירות אדומים ומעבירים למקפיא ל־4 שעות לפחות עד שהיוגורט קפוא לחלוטין מחלצים את היוגורט הקפוא מהתבנית. חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה (או שוברים באופן חופשי). שומרים בקופסה אטומה במקפיא. אם מקפיאים בשכבות - מפרידים ביניהן בנייר אפייה.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
2
3
חלבון כ־3־4 גרם ליחידה
פחמימות כ־6־8 גרם ליחידה
סה"כ שומנים כ־4־6 גרם ליחידה