מתכון

חיתוכיות ריבה

שתי עוגות בכרטיס אחד. סוד קסם החיתוכיות הוא בבצק שקדים פריך. ממלאים חצי בריבה ואת החצי השני בממרח תמרים

11,108 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
חיתוכיות ריבה. צילום: דניאל לילה
חיתוכיות ריבה. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לפירורים:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

: מערבלים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, חמאה וקליפת לימון במעבד מזון למרקם פירורי דק. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים למרקם פירורי גס. אוספים לבצק ומניחים ל-1/4 שעה במקרר.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים ואופים

3

: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. 1/3 בצק מחזירים למעבד מזון עם קמח וסוכר, ומערבלים לקבלת פירורים.

4

מרפדים את התחתית של שתי התבניות ביתרת הבצק. מורחים באחת מהן ריבה צהובה ומפזרים עליה פקאנים, ואילו על השנייה ממרח תמרים. מפזרים חצי מכמות הפירורים על כל אחת מן העוגות. מכסים בכל הכמות, עד שלא רואים את המלית.

5

אופים כ-20 דקות, או עד שהפירורים זהובים.

6

מצננים, חותכים לריבועיות ושומרים בקופסה אטומה.