מתכון

חלאקה

את החלאקה מוכרים בעיקר ברחובות בחודש הרמדאן. הסולת בבצק מעניקה לטבעת (=חלאקה) פריכות גם כמה ימים אחרי הטיגון

2,197 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
חלאקה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
חלאקה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החלאקה נקראת גם זלאבייה דמשקייה (מדמשק) והסורים הם אכן המובילים בהכנתה. אני מכינה אותה בצורת שבלול ולא בצורת טבעת. מגישים עם סירופ סוכר  

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים ומים פושרים בקערה, מכסים ומשהים כ־5 דקות.

מכינים את הבצק

2

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת השמרים והמים, מערבבים היטב, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.

4

מחממים שמן בגובה של 4־5 ס"מ במחבת רחבה. כשהשמן חם מורידים את המחבת מהאש ומזלפים לתוכה את הבצק בצורה של שבלול מהמרכז החוצה. חשוב ליצור מרווחים בין הטבעות כדי שכל הבצק יהיה חשוף לשמן. מחזירים את המחבת לאש ומטגנים 3־4 דקות עד שהחלאקה מזהיבה - תוך כדי הטיגון מנענעים מעט את החלאקה בתוך השמן בעזרת שיפודי עץ כדי שהשמן ייכנס בין כל הטבעות. הופכים אותה בזהירות בעזרת מלקחיים ומזהיבים גם את הצד השני. מוציאים את החלאקה וטובלים מיד בסירופ סוכר בטמפרטורת החדר. מעבירים לרשת. מגישים חם או קר.