לעתים הוא קל מדי בגוף ובטעמים, אבל נותן טעם אגוזי מיוחד עם סיומת הדרית חמצמצה. הערכים התזונתיים שלו גבוהים ויש בו ויטמין E, מגנזיום, ברזל ועוד. יתרון נוסף – הוא מקבל מרקם יפה בהקצפה ולא משתלט על טעם הקפה.
קל מאוד להכין את החלב בבית בעצמכם, ומרב הלפרין מוסיפה גם כמה טיפים לפני שמתחילים:
• כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.
• את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזון Nut Bag). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.
• ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.
שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה של לילה שלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את השקדים במים במשך לילה במקרר. שוטפים היטב.
2
מערבלים בבלנדר את השקדים שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.
3
מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.
4
מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.