מתכון

חלת שוקולד-תפוז

אורי שפט ממאפיית לחמים משדרג לכם את החלות

14,720 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
חלת שוקולד תפוז של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל
חלת שוקולד תפוז של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים את המים לקערת לישה, מפוררים לתוכם את השמרים.

2

מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, 4 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית, לשים עוד 5 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.

3

בסיום הלישה מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת קליפות התפוז עד שהם נבלעים בבצק. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור.

4

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון, מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. בעזרת סכין מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, וכל חלק מחלקים שוב לשלושה חלקים.

5

מגלגלים לכדורים, ומניחים כל שלישיית כדורי בצק בתבנית אינגלייש קייק. הכדורים ממלאים שלושת רבעי תבנית. מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים כ-35 דקות שבמהלכן מחממים תנור ל-220 מעלות.

6

החלות מוכנות לאפייה כשנפחן בולט מעל התבנית. מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה, ואופים כ-25 דקות לגוון זהוב, מצננים על רשת.