מתכון

חלת בייגל

הכינו את החלה הזו לארוחת הבוקר ביום שאחרי החג והגישו אותה לצד ביצת עין וירקות חתוכים גס

2,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חלת בייגל של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת בייגל של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים את את השמן, המלח והמים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים ומגלגלים לרצועות ארוכות. קולעים מכל שלוש רצועות בייגל ענק.

3

מניחים כל חלת בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות. מושחים בביצה טרופה עם החלב ומפזרים מעל שומשום. אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.