החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים את את השמן, המלח והמים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.
2
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים ומגלגלים לרצועות ארוכות. קולעים מכל שלוש רצועות בייגל ענק.
3
מניחים כל חלת בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות. מושחים בביצה טרופה עם החלב ומפזרים מעל שומשום. אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.