החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
צולים דלעת
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הדלעת לתבנית, ממלחים יוצקים מעט שמן זית, צולים כ-25 דקות או עד שהדלעת מתרככת. מצננים.
2
מעבירים את הדלעת הצלויה לקערת מיקסר, מוסיפים מים, שמרים, ביצים, סוכר, מלח ושני סוגי קמח. מעבדים בוו לישה במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן. מעבדים עד שהשמן נטמע לחלוטין בבצק והבצק מאבד את הברק.
3
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מעצבים ואופים:
4
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור. משהים ל-10-5 דקות מנוחה.
5
אם מעצבים את המאפה כלחם תלישה משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית חרס (אני מעדיפה לאפות בחרס, יש לה אפקט נהדר), מכדררים שוב את הכדורים ומניחים בתבנית בצפיפות.
6
אם מעצבים כחלה מגלגלים כל כדור לגליל דקים, מחברים את הגלילים בקצה אחד שלהם בצביטה וקולעים לצמה (ראו סרטון בהמשך).
7
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה.
8
מושחים את לחם התלישה או החלה בשכבה דקה של ביצה טרופה (את יתר הביצה מכסים ומעבירים למקרר - נשוב ונשתמש בה) ומניחים (ללא כיסוי ומחוץ למקרר) להתפחה של שעה.
9
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מברישים שוב את החלה או מאפה התלישה בביצה ומפזרים גרעינים. מעבירים את החלה או מאפה התלישה לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שבוצעים.
View this post on Instagram