מתכון

חלת דלעת וכוסמין

שפים מבשלים בבית: ליאור משיח מכינה חלה מתקתקה שאפשר גם לאפות כמאפה תלישה שבוצעים עם הידיים

19,388 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
חלת כוסמין ודלעת. ליאור משיח
חלת כוסמין ודלעת. ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

צולים דלעת

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הדלעת לתבנית, ממלחים יוצקים מעט שמן זית, צולים כ-25 דקות או עד שהדלעת מתרככת. מצננים.

2

מעבירים את הדלעת הצלויה לקערת מיקסר, מוסיפים מים, שמרים, ביצים, סוכר, מלח ושני סוגי קמח. מעבדים בוו לישה במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן. מעבדים עד שהשמן נטמע לחלוטין בבצק והבצק מאבד את הברק.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מעצבים ואופים:

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור. משהים ל-10-5 דקות מנוחה.

5

אם מעצבים את המאפה כלחם תלישה משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית חרס (אני מעדיפה לאפות בחרס, יש לה אפקט נהדר), מכדררים שוב את הכדורים ומניחים בתבנית בצפיפות.

6

אם מעצבים כחלה מגלגלים כל כדור לגליל דקים, מחברים את הגלילים בקצה אחד שלהם בצביטה וקולעים לצמה (ראו סרטון בהמשך).

7

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה.

8

מושחים את לחם התלישה או החלה בשכבה דקה של ביצה טרופה (את יתר הביצה מכסים ומעבירים למקרר - נשוב ונשתמש בה) ומניחים (ללא כיסוי ומחוץ למקרר) להתפחה של שעה.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מברישים שוב את החלה או מאפה התלישה בביצה ומפזרים גרעינים. מעבירים את החלה או מאפה התלישה לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שבוצעים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lior Mashiach • Pastry Chef (@lioroooosh) on