מתכון

חצילים במילוי בשר - אמְֶטבָּגָ

משמעות המילה אמטבג היא כיס שאפשר לפתוח ולסגור- בדיוק מה שעושים כאן לחצילי בלאדי קטנים: פותחים, ממלאים וסוגרים

22,954 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אמְֶטבָּגָ של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר
אמְֶטבָּגָ של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר

האמטבג הוא מתכון גלילי קיצי מאזור נצרת, קל ומהיר יחסית להכנה. זהו מאכל של פלאחים גליליים, שמגדלים ירקות ללא השקיה במי גשם בלבד (חקלאות בעל). מחצילי הבלאדי הקטנים הם מכינים סלטים, מנות עיקריות, חמוצים ואפילו ריבות. החציל כל כך שימושי במטבח הזה עד שאצל החקלאים מהאזור המילה חציל (ביתנג'אן) הפכה לכינוי לאדם יצירתי, איש אשכולות שבקיא ועוסק בהמון תחומים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טחינה

אופן ההכנה

מטגנים את החצילונים

1

קולפים את החצילונים, משאירים את הגבעול מחובר וחורצים אותם לאורכם כך שנוצר כיס עמוק.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק ומרפדים צלחת רחבה בנייר סופג. מטגנים את החצילונים בשמן עמוק כ-3 דקות עד שהם משחימים ומתרככים. מניחים על הנייר ומצננים.

מכינים את המלית

3

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים בשר טחון על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-4 דקות עד שצבעו הופך לחום. מוסיפים צנוברים, פלפל, בצל ותבלינים ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב. מעבירים לקערה.

ממלאים ואופים

4

מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

ממלאים כל חציל ב-2 כפות מתערובת הבשר ומעבירים לתבנית כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

6

מערבבים טחינה גולמית עם מים, מיץ לימון ומלח לתערובת אחידה בעלת מרקם קרמי (כמו בהכנת ממרח טחינה). יוצקים את הטחינה סביב הממולאים.

7

אופים כ-10 דקות עד שהטחינה משחימה מעט. מגישים חם או בטמפ' החדר. אוכלים ביום ההכנה.