החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מתבלים חצילים במלח גס ומשהים כ־4 שעות בטמפרטורת החדר.
2
שוטפים היטב, מייבשים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
3
מרתיחים בסיר חומץ, מים, טרגון, פלפל צ'ילי ומלח. מוזגים את התערובת על החצילים. אם רוצים לקצר את זמן ההחמצה – מוסיפים את החצילים אל הסיר עם הנוזלים הרותחים ומבשלים כ־5 דקות.
4
מסירים מהאש ומעבירים לצנצנת. מצננים, אוטמים ומעבירים למקרר.
להגשה
5
פורסים את החצילים, מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום, כוסברה, פלפל צ'ילי ומעט מנוזלי ההחמצה.