מתכון

חציל מטוגן בסגנון סיני

מנה קלאסית מהמטבח ה"סיני-ישראלי"

12,752 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חציל מטוגן בסגנון סיני של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
חציל מטוגן בסגנון סיני של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב.

2

חותכים 2־3 מהעגבניות המנוקות לקוביות (משאר העגבניות תכינו סלט).

3

מטגנים כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.

לרוטב

4

מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום במשך כמה שניות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומקפיצים במשך כמה שניות.

5

מוסיפים את זרעי העגבניות, רוטב הסויה והסרירצ'ה ומרתיחים.

6

מוסיפים למחבת את החצילים המטוגנים, מרתיחים שוב ומקפיצים ברוטב במשך כמה שניות.

7

מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל הירוק והשומשום.