החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מפזרים מלח על שני צדדי פלחי החצילים ומשהים במשך 20־30 דקות עד שהחצילים מגירים נוזלים (כך החצילים סופחים פחות שמן בטיגון). שוטפים ומייבשים היטב.
2
חותכים 2־3 מהעגבניות המנוקות לקוביות (משאר העגבניות תכינו סלט).
3
מטגנים כמה פלחי חציל בשמן עמוק בכל פעם במשך 5־6 דקות או עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג.
לרוטב
4
מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מטגנים את השום במשך כמה שניות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומקפיצים במשך כמה שניות.
5
מוסיפים את זרעי העגבניות, רוטב הסויה והסרירצ'ה ומרתיחים.
6
מוסיפים למחבת את החצילים המטוגנים, מרתיחים שוב ומקפיצים ברוטב במשך כמה שניות.
7
מעבירים את החצילים עם הרוטב לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל הירוק והשומשום.