מתכון

חציל רומני עם טוויסט מקומי

הסלט הרומני שהכרתי בבית עשוי מחצילים קלויים, חומץ, הרבה שמן ובצל או שום. עם השנים הוספתי לו כל מיני טעמים

4,735 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
חציל רומני עם טוויסט מקומי. צילום: shuttetstock
חציל רומני עם טוויסט מקומי. צילום: shuttetstock

לסלט הבסיסי משתדכים פלפלים קלויים, קרם פלפלים מיובשים ולימון כבוש עשו לו הכי טוב ונשארו לתמיד. אני מגישה את הסלט הזה בימי שישי כחלק מערכת הסלטים של ארוחת הערב, ואם נשאר למחרת בבוקר הוא הופך לשקשוקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת פסים, מושחים פלפל אדום בשמן וקולים כ 5- דקות מכל צד עד שהקליפה שחומה. מעבירים לקופסה אטומה ל 20- דקות לפחות ועד שעתיים. קולפים, נפטרים מהגרעינים וקוצצים.

2

במקביל מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני, מוסיפים פלפלי שושקה מיובשים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה או עד שהפלפלים מתנפחים מעט ומתרככים. מסננים, מצננים, קוטמים את הראש ונפטרים מהגרעינים.

3

מעבירים את פלפלי השושקה המבושלים למעבד מזון, מוסיפים שום, לימון כבוש, שמן זית, חומץ, מלח, פלפל וסוכר וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה. מעבירים למסננת דקה מעל קערה. מועכים את המשחה בעזרת כף לדופנות המסננת עד שהיא עוברת לקערה ורק קליפות או חלקים גסים נותרים במסננת.

4

מוסיפים את החצילים והפלפלים לקערה עם מחית השושקה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט יישמר 3-2 ימים במקרר.