מתכון

חצ'פורי גבינות – מָגָרוּלי

למגרולי כהלכתו מומלץ להשתמש בגבינת סולונגי גרוזינית, אבל אפשר להשתמש גם במוצרלה או בברינזה

25,821 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
מגרולי של טנגו שביט. צילום: דניאל לילה.
מגרולי של טנגו שביט. צילום: דניאל לילה.

אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא מחצית מהמאפים כמה דקות אחרי שהם יוצאים מהתנור.

המתכון מותאם ל-4-3 תבניות בקוטר 20 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית וציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מניחים קמח, שמרים, מלח וסוכר בקערה גדולה ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז התערובת, יוצקים לתוכה מים ושמן ומערבבים עד לקבלת בצק דביק אך לא מימי. מעבירים את הבצק לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות להכפלת הנפח.

מתפיחים שוב את הבצק

2

מחלקים את הבצק ל-4-3 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.

מכינים את המלית

3

מניחים בקערה 400 גרם גבינה מגוררת, קוטג' וביצה ומערבבים למלית אחידה. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מכסים ומקררים כשעה.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעצבים, ממלאים ואופים

5

מקמחים את הידיים ויוצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור בצק. ממלאים בנדיבות במלית הגבינה, סוגרים את הבצק בעדינות רבה סביב המלית ומניחים על משטח מקומח. לחילופין אפשר לרדד את כדור הבצק על גבי משטח מקומח לפיתה בעובי 1 ס"מ, להניח במרכזה כמות נדיבה של מלית ולאסוף את הקצוות לכדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.

6

מקמחים משטח עבודה ועליו מרדדים בעדינות כל כדור לפיתה גדולה בקוטר 20 ס"מ ועובי 1 ס”מ. בעזרת סכין חורצים X במרכז הפיתה לשחרור אדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה.

7

אופים כ-20-15 דקות להזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר המאפים.