מתכון

“חרב” פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגרי כוסברה

“חרב” זה פשוט כינוי לשיפוד גדול ורחב, שמסעדות משתמשות בו לצליית נתחים גדולים (או סתם לאפקט רושם)

15,329 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

הפעם החלטתי גם אני להגיש חרב מהבשר הקלאסי והמנצח של המנגל הישראלי — הפרגית. שאבתי השראה מהגריל של דרום ארה”ב והשריתי את הפרגיות במרינדה שמזכירה את תערובת הקייג’ון הקלאסית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה. מניחים את נתחי הפרגית במרינדה ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות ועד 24 שעות.

2

משפדים את הנתחים על שיפודים ענקיים. אפשר, כמובן, להשתמש בשיפודים רגילים במקום.

3

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

4

צורבים את הבשר על הגריל כ-3 דקות מכל צד. הבשר ישחיר מהר בגלל חריכת תערובת התבלינים — וזה בסדר.

5

מגישים מייד לצד טחינה.