מתכון

חריימה לברק

יואב שוורד מגיש ארוחת דגים שבמרכזה עומדת מנת החריימה לברק

4,317 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
חריימה לברק של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
חריימה לברק של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב החריימה

אופן ההכנה

לרוטב

1

מטגנים במחבת או בסיר את הבצל. לקראת הזהבה מוסיפים את השום לטיגון קצר.

2

חורצים x בחלקן התחתון של עגבניות השרי וחולטים אותן במים רותחים. מעבירים למי קרח ל-10 דקות.

3

מעבירים לבלנדר את העגבניות החלוטות ואת תכולת המחבת. מוסיפים את כל התבלינים, הלימון והשום. טוחנים עד קבלת מחית חלקה. מוסיפים את השמנת וטוחנים יחד. מתקנים תיבול במלח ופלפל.

4

מתבלים את הדג במלח ובפלפל שחור. מכניסים לגריל (כשהדג לא קר!) שחומם מראש ל-250 מעלות ל-12 דקות.

5

מחממים את הרוטב.

6

חותכים את הפוקצ'ה לשני "מקלות". מברישים קלות בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור חם ל-3-4 דקות, עד השחמה.

להגשה

7

מוציאים את הדג מהגריל. יוצקים את הרוטב על צלחת הגשה גדולה, באזור מוגדר. בשני הקצוות מניחים את "מקלות" הפוקצ'ה, ועל שניהם מניחים את הדג. מוסיפים שתי כפות מרוטב החריימה לאורכו של הדג ומגישים עם לימון, טרי או כבוש.