מתכון

טאבולה ג'עלה

הנשנוש התימני מחליף את הבורגול

16,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
טאבולה ג'עלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טאבולה ג'עלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

ג'עלה – תערובת של זרעים וגרעינים ממוצא תימני – משמשת במקור על תקן פיצוחים, אבל יש לה שימושים מגוונים במטבח. כאן היא מהווה בבסיס לטאבולה קראנצ'י במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הג'עלה והעגבניות. טועמים ומתקנים תיבול.

2

מוסיפים ג'עלה ועגבניות ומערבבים קלות.

3

אם רוצים, יוצרים מצע של לבנה או טחינה ומניחים עליו את הטאבולה.