מתכון

טארט טאטן כרישה וגבינת מנצ'גו

הטארט ההפוך בגרסה מלוחה: מחליפים את התפוחים בכרישה וגבינה ומקבלים מאפה מלוח, טעים וסקסי למראה

2,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
טאטן כרישה וגבינת מנצ'גו של מיכל מוזס, צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר
טאטן כרישה וגבינת מנצ'גו של מיכל מוזס, צילום: דן פרץ, סגנון: עמית פרבר

גיוונים:
• מוסיפים כ-150 גרם בשר מעושן בשלב הוספת הגבינה.
• אופים את הטארט במחבת עם ידית חסינת חום או בתבנית נמוכה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. בשני המקרים מרדדים את הבצק לקוטר 26 ס"מ ואופים כ-35 דקות להזהבה. אם אופים במחבת, מקרמלים בה את הסוכר קודם לכן, מצננים, מסדרים את הכרישה, הגבינה והבצק ואופים. אם אופים בתבנית — מקרמלים את הסוכר בסיר נפרד, מעבירים לתבנית ומצננים לפני סידור החומרים האחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הבצק והכרישה:

2

משטחים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה. קורצים 5 עיגולים בקוטר 11 ס"מ ומאחסנים את עיגולי הבצק בקירור עד השימוש.

3

חולטים כרישה במי מלח רותחים כ-5 דקות, מסננים וחותכים למקטעים באורך 2 ס"מ (או בגובה התבנית).

מכינים קרמל:

4

מניחים סוכר בסיר קטן, יוצקים מים חמימים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מפסיקים לערבב ומבשלים כ-5 דקות נוספות ללא מכסה עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי כהה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה, מערבבים להמסה ויוצקים לתבניות האפייה.

מכינים את הטאטן:

5

מסדרים את פרוסות הכרישה על הקרמל בעמידה ומפזרים עליהן גבינה. מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך המחבת סביב הכרישה.

6

אופים כ-25 דקות להזהבה.

7

מצננים 15 דקות, מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים.