מתכון

טאטן עגבניות, אנשובי ושום

את הטאטן המרהיב הזה הכי קל להכין: לא צריך לאפות את העגבניות בנפרד, לא צריך לקלוף לפני האפייה ולא להכין קרמל

8,357 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
טאטן עגבניות, אנשובי ושום של מיכל מוזס. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.
טאטן עגבניות, אנשובי ושום של מיכל מוזס. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.

המתיקות של העגבניות מייתרת את הצורך בקרמל, ומכיוון שאין קרמל — לא צריך לצנן את הטארט לפני שהופכים. חשוב להשתמש בעגבניות תמר או שרי תמר, ששומרות על יציבות בבישול. אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים כמו בתצלום. גם על הכנת הבצק אפשר לדלג — הטארט הזה הולך נפלא עם בצק עלים, בצק פריך או בצק פילאס.

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

משטחים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומאחסנים אותו בקירור עד השימוש.

3

חוצים את העגבניות הגדולות לאורכן. את הקטנות לא חייבים לחצות.

4

מחממים מחבת עם שמן זית, אנשובי ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאנשובי נמס לתוך השמן והשום ריחני וזהוב. יוצקים על העגבניות ומערבבים כך שייעטפו בשמן המתובל מכל הצדדים.

5

מסדרים את העגבניות בתבנית הטאטן, כשהצד החתוך של העגבניות הגדולות כלפי מעלה. מפזרים ביניהן זיתים.

6

מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך התבנית סביב העגבניות.

7

אופים כ-25 דקות להזהבה.

8

מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים.