המתיקות של העגבניות מייתרת את הצורך בקרמל, ומכיוון שאין קרמל — לא צריך לצנן את הטארט לפני שהופכים. חשוב להשתמש בעגבניות תמר או שרי תמר, ששומרות על יציבות בבישול. אפשר ורצוי לערבב כמה סוגים כמו בתצלום. גם על הכנת הבצק אפשר לדלג — הטארט הזה הולך נפלא עם בצק עלים, בצק פריך או בצק פילאס.
המתכון מותאם לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
משטחים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומאחסנים אותו בקירור עד השימוש.
3
חוצים את העגבניות הגדולות לאורכן. את הקטנות לא חייבים לחצות.
4
מחממים מחבת עם שמן זית, אנשובי ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאנשובי נמס לתוך השמן והשום ריחני וזהוב. יוצקים על העגבניות ומערבבים כך שייעטפו בשמן המתובל מכל הצדדים.
5
מסדרים את העגבניות בתבנית הטאטן, כשהצד החתוך של העגבניות הגדולות כלפי מעלה. מפזרים ביניהן זיתים.
6
מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך התבנית סביב העגבניות.
7
אופים כ-25 דקות להזהבה.
8
מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים.