מתכון

טארטלט תותים, סורבה שוקולד וזביון צ'ילי ותפוזים

מכינים את הקינוח ממש לפני ההגשה. זמן הבישול שלו קצרצר, אך כמוהו גם חיי המדף

689 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
טארטלט תותים, סורבה שוקולד וזביון צ'ילי ותפוזים של צחי בוקששתר (צילום: דניאל לילה)
טארטלט תותים, סורבה שוקולד וזביון צ'ילי ותפוזים של צחי בוקששתר (צילום: דניאל לילה)

בימי התרווד, קצת לפני עידן הקרם ברולה, הגשתי מדי ערב זביון בגרסאות נסיוניות עם זעפרן ופסטיס, פתיתי שוקולד ופלפל שחור, וגם הגרסה שלפניכם כיכבה בתפריט המסעדה. שומרי המסורת והרגישים ללקטוז ישמחו לדעת שמדובר במעדן ללא שמנת וחמאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטארטלטים של תותים:

לפירות:

לזביון צ'ילי ותפוזים:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את בסיס הטארטלטים

2

מרדדים את הבצק וקורצים 4 עיגולים בקוטר 10 ס"מ כל אחד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בעוד שכבה של נייר אפייה ומניחים מעל תבנית אפייה נוספת כמשקולת.

3

אופים 12 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

4

מסירים את התבנית ונייר האפייה העליונים. מברישים את הטארטלטים בביצה טרופה ובוזקים סוכר. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-6 דקות עד השחמה.

5

מניחים לטארטלטים להצטנן לטמפ' החדר.

6

סמוך להגשה: מסדרים תותים על הטארטלטים, בוזקים מעל סוכר ומשחימים בעזרת ברנר (או תחת גריל עליון) עד שהסוכר מתקרמל

מכינים זביון

7

מניחים צ'ילי וסוכר בקערה חסינת חום. מוסיפים יין, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת וקוואנטרו ומערבבים במטרפה

8

מוסיפים חלמונים, מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים וטורפים תוך כדי חימום עד שנוצר קצף יציב ואין יותר נוזלים בתחתית הקערה.

מרכיבים את המנה ומגישים

9

מניחים את הטארטלטים על צלחות הגשה. מניחים על כל טארטלט כדור סורבה שוקולד ומסביבו יוצקים זביון. מגישים מייד.