החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2
מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. מכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים כ־15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. מצננים. מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות.
3
מערבבים מסקרפונה עם סוכר ומורחים על קלתיית הבצק. מסדרים מעל בצורה מעגלית את פלחי האפרסק כשהצד של הקליפה כלפי מעלה. מרטיבים נייר אפייה, סוחטים ומקמטים. פורשים את הנייר מעל לטארט ואופים 15 דקות, מסירים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות.
מכינים את הסירופ
4
מבשלים את כל רכיבי הסירופ 5 דקות מעל אש בינונית עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח. מסירים מהאש ומצננים.
5
יוצקים את הסירופ על העוגה, פורסים ומגישים עם מסקרפונה.