מתכון

טארט טופי מלוח, אוראו, קשיו ושוקולד מושחת

מה יותר מושלם מטארט טופי עם שוקולד של מיכל בוטון? אותו הטארט עם הטאץ' של עוגיות אוראו. המתכון לפניכם

2,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
טראט טופי מלוח, אוראו ושוקולד מושחת. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
טראט טופי מלוח, אוראו ושוקולד מושחת. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות פאי 30X10 ס"מ)

הגנאש זקוק ללילה במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית הטארט

למילוי טופי

לציפוי גנאש

אופן ההכנה

ציפוי גנאש

1

מרתיחים בסיר שמנת מתוקה ומניחים בקערה נפרדת שוקולד מריר. שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב להמסת כל השוקולד. מעבירים ללילה במקרר.

קלתית הטארט

2

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה, קמח, חמאה, מלח וסוכר. כשמתקבלים פירורים, מוסיפים את הביצה וכשנוצר בצק אחיד עוצרים את פעולת המיקסר.

3

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־20 דקות.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות.

5

מרדדים את הבצק דק ומניחים על תבנית הפאי. מכניסים למקרר לחצי שעה. מניחים על הבצק הקר נייר אפייה ועליו שופכים את הקטניות. מעבירים לתנור ל־20 דקות (מוציאים כשמזהיב).

טופי

6

שמים בסיר סוכר ומים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לקרמל על להבה גדולה ללא ערבוב כלל.

7

בסיר נפרד, מרתיחים שמנת וחמאה וברגע שהקרמל זהוב דיו מוסיפים מלח ושופכים בזהירות ובהדרגה את השמנת הרתוחה לסיר הקרמל (יש לערבב טוב ולהנמיך את הלהבה). מבשלים על להבה נמוכה כ־5 דקות, מסננים (דרך מסננת) ושופכים על הקלתית האפויה.

8

מסדרים על הטופי במרווחים שווים את עוגיות האוראו ואת אגוזי הקשיו ומעבירים למקרר לשעה לפחות

סיום הטארט

9

מוציאים את גנאש השוקולד מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים במהירות גבוהה וכשמתקבל מרקם של מוס מעבירים לשק זילוף עם צנתר מספר 9 ומזלפים שכבות של נקודות, עד שכל השכבה העליונה מכוסה.

10

שומרים במקרר עד להגשה.