אפשר להשתמש בכל פרי קשה (תפוחים, אגסים וכך הלאה). אני בחרתי בנקטרינות, שנמצאות עכשיו בשיאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לעוגה:
לשימון התבנית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית במעט חמאה רכה.
מכינים את הבסיס:
2
יוצקים חמאה מומסת לתבנית ומפזרים סוכר בשכבה אחידה. מסדרים את פלחי השזיפים או המשמשים במעגלים ממרכז התבנית החוצה. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא פרי.
מכינים את העוגה ואופים :
3
מקציפים שמנת לקצפת יציבה, מכסים בניילון נצמד ומקררים. הקצפת צריכה להיות קרה במיוחד כשמוסיפים אותה לבלילת העוגה.
4
מערבבים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ומלח בקערה.
5
מקציפים ביצים במיקסר במהירות בינונית-גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים מחצית מתערובת הקמח עד שהיא נבלעת בתערובת הביצים. מוסיפים את יתרת התערובת ומערבלים לתערובת אחידה.
6
מקפלים את הקצפת הקרה לתוך התערובת בהדרגה. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
7
אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
8
מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.