מתכון

טארט מסקרפונה ומרנג

הקינוח שללא ספק יגנוב את רוב תשומת הלב בארוחת החג הקרובה

6,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
טארט מסקרפונה ומרנג של הקונדיטורית דלית קפלן. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש
טארט מסקרפונה ומרנג של הקונדיטורית דלית קפלן. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הפריך המתוק

למלית המסקרפונה

לציפוי המרנג האיטלקי

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבבים את הקמח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת פירורים דקים.

2

מוסיפים את השקדים והסוכר ולבסוף את הביצים. מערבבים לאיחוד חומרים.

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים ומקררים לפחות שעתיים.מרדדים לעובי של 4 מ"מ ומניחים בתבנית הרינג. מקפידים להדק את החיבור בין התחתית לשוליים. מחוררים במזלג ומקפיאים כ-20 דקות.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים.

למלית המסקרפונה

5

מערבבים היטב את חומרי המלית ויוצקים לבצק האפוי. אופים כ-15 דקות ב-150 מעלות. מוציאים ומקררים.

לציפוי המרנג האיטלקי

6

מניחים את החלבונים בקערת מיקסר. מרתיחים את הסוכר והמים בסיר קטן. כשסירופ הסוכר מגיע ל-108 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, יוצקים אותו דרך הדופן של קערת המיקסר וממשיכים להקציף עד קבלת מרנג פושר מבריק ויציב.

7

מעבירים לשק זילוף עם צנתר ומזליפים על הטארט. לפני ההגשה משחימים במבער. שומרים בקירור.