החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק הפריך המתוק
למלית המסקרפונה
לציפוי המרנג האיטלקי
אופן ההכנה
לבצק
1
מערבבים את הקמח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת פירורים דקים.
2
מוסיפים את השקדים והסוכר ולבסוף את הביצים. מערבבים לאיחוד חומרים.
3
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים ומקררים לפחות שעתיים.מרדדים לעובי של 4 מ"מ ומניחים בתבנית הרינג. מקפידים להדק את החיבור בין התחתית לשוליים. מחוררים במזלג ומקפיאים כ-20 דקות.
4
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את הבצק כ-20 דקות עד הזהבה. מצננים.
למלית המסקרפונה
5
מערבבים היטב את חומרי המלית ויוצקים לבצק האפוי. אופים כ-15 דקות ב-150 מעלות. מוציאים ומקררים.
לציפוי המרנג האיטלקי
6
מניחים את החלבונים בקערת מיקסר. מרתיחים את הסוכר והמים בסיר קטן. כשסירופ הסוכר מגיע ל-108 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות, יוצקים אותו דרך הדופן של קערת המיקסר וממשיכים להקציף עד קבלת מרנג פושר מבריק ויציב.
7
מעבירים לשק זילוף עם צנתר ומזליפים על הטארט. לפני ההגשה משחימים במבער. שומרים בקירור.