מתכון

טארט פירות מצונן עם קרם קשיו וקוקוס

מתכון טבעוני קל להכנה ונפלא שאפשר להכין עם כל פרי שרוצים

3,894 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
טארט פירות מצונן עם קרם קשיו וקוקוס של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
טארט פירות מצונן עם קרם קשיו וקוקוס של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

שימו לב: המתכון הוא ללא אפייה פרט לריכוך הראשוני של הפירות בחום נמוך בתנור. אני הכנתי טארט דובדבנים, אבל אפשר להחליף בתותים, פפאיה או מנגו. החומר הממתיק כאן הוא סירופ אגבה, תחליף בריא וזמין לסוכר. מייצרים אותו מקקטוס האגבה הגדל במקסיקו, אותו קקטוס שמשמש לייצור טקילה, וככל הנראה היה בשימוש כבר אצל האצטקים. אפשר להשתמש בו בוויניגרט, על
יוגורט, גרנולה, פנקייקס, ובעצם בכל מקום שבו הייתם משתמשים בסילאן, דבש או סירופ מייפל.

חומרים לתבנית בקוטר 28 ס”מ או ל-8 תבניות בקוטר 12 ס”מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופינג פירות:

לבצק:

לקרם קשיו:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-115 מעלות.

2

מכינים את הפירות: מערבבים היטב את הפירות עם אגבה ווניל בקערה ויוצקים לתבנית גדולה ומרופדת בנייר אפייה.

3

אופים 30-20 דקות עד שהפירות מתרככים.

4

מכינים את הבצק: מערבבים ולשים היטב את כל המרכיבים לבצק אחיד. אם מכינים בתבניות אישיות, מחלקים את הבצק לפיסות בגודל שווה (בהתאם למספר המנות). מהדקים את הבצק עם היד לתחתית תבנית משומנת מהמרכז לצדדים בכדי שהעובי יהיה אחיד. מעבירים למקרר לשעה לפחות עד המילוי.

5

מכינים קרם קשיו: מעבדים את כל מרכיבי הקרם חוץ ממים במעבד מזון לקרם חלק. יוצקים מים בהדרגה, כדי להימנע מקבלת תערובת דלילה מדי.

6

מרכיבים את הפאי ומגישים: יוצקים את קרם הקשיו על תחתית הפאי עד שפת התבנית. מכסים בניילון ומקררים שעתיים לפחות.

7

מחלצים בעדינות את הטארטים מהתבניות ומניחים על צלחות הגשה. מסדרים את הפירות הצלויים מעל ומגישים. אפשר לשמור במקרר ולהגיש קר.