מתכון

טארט ריקוטה וצנוברים

קלאסיקה איטלקית במיטבה. אמנם זוהי לא עוגה קלה להכנה, אך המאמץ באמת משתלם

9,737 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
טארט ריקוטה וצנוברים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
טארט ריקוטה וצנוברים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3

מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי

4

מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5

יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי

6

ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7

ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו