מתכון

טארט שוקולד חלב ודבש

טארט שוקולדי חגיגי עם תוספת דבש שמעניקה לו מרקם רך וארומה נהדרת

8,727 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
טארט שוקולד חלב ודבש של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג
טארט שוקולד חלב ודבש של קונדיטור מורן גיל | צילום: שני בריל, סגנון: מרב סריג

כמו האמרה הידועה על ארץ זבת חלב ודבש, כך גם תתאהבו בטארט השוקולד חלב ודבש הזה. זהו טארט שוקולד חלב קלאסי, שתוספת הדבש מעמיקה את הטעם השוקולדי שלו, מעניקה לו ארומה נעימה ואף מרככת אותו לשוקולד הזה שרואים רק בטלוויזיה – זה שאחרי שנותנים בו ביס רואים עליו את סימני החריצים של השיניים.
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לגנאש דבש ושוקולד חלב

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים בחמאה את הרינג.

2

מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה לפירורים דקים.

3

מוסיפים חלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.

4

מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומכניסים אותו למקרר לשעה כדי שיהיה נוח לעבודה.

5

קורצים את הבצק המרודד הקר עם הרינג כמה שיותר בצד הרינג, כדי להשאיר לנו חלק מהבצק ליצירת פסים.

6

מהבצק המרודד שנותר, חותכים פסים ברוחב דפנות הרינג ומצמידים לדפנות. מחברים את הבצק שבבסיס הרינג לבצק שבדפנות בטפיחות קלות עם קצות כריות האצבעות. חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מדפנות התבנית בעזרת סכין חדה לא משוננת.

7

מחוררים את בסיס הבצק במזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

8

לאחר שהבצק קפא, מכניסים אותו לתנור החם ל־20-25 דקות לאפייה מלאה, עד שהטארט משחים.

9

מכינים את הגנאש: ממיסים את כל מרכיבי הגנאש במיקרוגל ומערבבים היטב למרקם חלק ואחיד. יוצקים את הגנאש החם על הטארט לאחר שהוא הצטנן מעט, ומעבירים בזהירות למקרר לכ־4 שעות להתייצבות.