הכנת הטארט כוללת גם חצי שעה של הקפאה ועוד 4 שעות של צינון והתייצבות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית
למילוי
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים קלתית
1
מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון כ־4 דקות, רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת סוכר ומלח ומעבדים דקה נוספת. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עוד 1/2 דקה, רק עד לקבלת בצק אחיד.
2
מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומשטחים אותו בתבנית טארט בקוטר 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־1/2 שעה.
3
מחממים תנור ל־170 מעלות, מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא, מסירים את הניילון ואופים 20 דקות או עד שהבצק אפוי ושחום. מניחים בצד לצינון.
בינתיים מכינים מלית שוקולד
4
מניחים שוקולד בקערה, ומביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן מעל להבה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד ומחכים דקה. מערבבים את השוקולד והשמנת בעדינות בעזרת מרית סיליקון לקבלת קרם שוקולד חלק.
5
יוצקים את קרם השוקולד לתוך קלתית הבצק ומניחים במקרר להתייצבות של 4 שעות. מקשטים את הטארט באוכמניות, פטל או אגוזי לוז – מצמידים אותם לדופן העוגה (רק לכ־1/4 מההיקף) ליצירת עיטור.
מקרר האפשרויות הבלתי מוגבלות
בקיץ, הקרייב למתוקים לא נעלם אבל במקום להלהיט תנורים ולאפות – מכינים מתוקים צוננים וקלילים בתוך המקרר
המקררים מסדרת BSPOKE של סמסונג, הם הפרטנרים המושלמים ליצירת קינוחים קיציים: מעבר לנפח הפנימי הגדול, המאפשר לצנן בתוכו מגשי מתוקים בכל גודל שתרצו – הסדרה החדשנית מאפשרת לכם להתאים את המקרר לצרכים שלכם: אפשר להגדיל את נפח המקרר ללא הגדלת המידות החיצוניות שלו, המדפים והמגירות מתכוונים ונשלפים וטכנולוגיות שהן פיתוח בלעדי של סמסונג, מאפשרות משחק תפקידים – החלק של מקפיא יכול להפוך למקרר, ולהפך, בלחיצת כפתור. וכך אתם הם אלו שקובעים את אופי החלל הפנימי של המקרר – מגבלת המקום נעלמת מהלקסיקו, ואתם יכולים לאחסן ולצנן מקפאים, קרמים, מוסים ועוגות בכל כמות, גודל וגובה שתרצו. בזכות מערכת הקירור הגמישה הכוללת חמש הגדרות טמפרטורה שונות, כל קינוח יזכה לתנאים האופטימליים להם הוא זקוק. מערכת האיוורור, המפקחת על הטמפרטורה והלחות, מבטיחה שכלום לא יפגע במרקם, בטעם והניחוח היחודיים לכל מאכל.