"אני אוהב מאוד סלטים מכל הסוגים ומוכן להחליף כל ארוחה בארוחת ירקות", מספר טל פייגנבאום. "טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס, ולצד פרחי מלפפונים ועשבי תיבול הם מייצרים קשת טעמים עזים"
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפיתה קריספית
לטבולה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הפיתה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מושחים פיתה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וקולים 20 דקות להשחמה. מצננים, קוצצים דק ושומרים להגשה.
מכינים את הטבולה
3
מחממים 5־6 כפות שמן זית במחבת וצולים קישואים 6־8 דקות, עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד, עד שהם מתקררים לטמפרטורת החדר. קוצצים דק.
4
מניחים בקערה קישואים צלויים, מלפפונים, בצל, עשבי תיבול וצימוקים ומערבבים. מתבלים ב־5־6 כפות שמן זית, מלח, פלפל, סומק ומיץ לימון ומערבבים שוב.
מרכיבים את המנה ומגישים
5
חוצים את 2 סוגי הענבים הקפואים, מוסיפים אותם ואת הפיתה לקערת הסלט ומערבבים. מניחים בתחתית צלחת הגשה לאבנה, עורמים מעל את הסלט, יוצקים שמן זית ומגישים מיד.