מתכון

טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה

טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס ומייצרים קשת טעמים עזים

11,850 בשלנים התעניינו במתכון זה
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

"אני אוהב מאוד סלטים מכל הסוגים ומוכן להחליף כל ארוחה בארוחת ירקות", מספר טל פייגנבאום. "טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס, ולצד פרחי מלפפונים ועשבי תיבול הם מייצרים קשת טעמים עזים"

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיתה קריספית

לטבולה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפיתה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מושחים פיתה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וקולים 20 דקות להשחמה. מצננים, קוצצים דק ושומרים להגשה.

מכינים את הטבולה

3

מחממים 5־6 כפות שמן זית במחבת וצולים קישואים 6־8 דקות, עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד, עד שהם מתקררים לטמפרטורת החדר. קוצצים דק.

4

מניחים בקערה קישואים צלויים, מלפפונים, בצל, עשבי תיבול וצימוקים ומערבבים. מתבלים ב־5־6 כפות שמן זית, מלח, פלפל, סומק ומיץ לימון ומערבבים שוב.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

חוצים את 2 סוגי הענבים הקפואים, מוסיפים אותם ואת הפיתה לקערת הסלט ומערבבים. מניחים בתחתית צלחת הגשה לאבנה, עורמים מעל את הסלט, יוצקים שמן זית ומגישים מיד.