מתכון

טונה סייגון

המנה נוצרה בהשראת טעמים מהמטבח הווייטנאמי, שמשלבים בעדינות בין חמוץ למתוק ומלוח

6,140 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
טונה סייגון של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טונה סייגון של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

גם צורת ההגשה מתכתבת עם האסתטיקה של מנות ממטבחי דרום מזרח אסיה: סירות חסה קטנות ממולאות בדג טרי עם סלט חמצמצץ של שאלוטס וטבסקו ופירורי פנקו פריכים. את סירות החסה אוכלים בביס אחד, כך שכל המרקמים והטעמים מתפוצצים בפה. בתחילת הדרך יחיאל הגיש את הסירות על קרח (על תקן אויסטרים כשרים), אבל בהמשך בנה למנה מתקן ייעודי.

סלט קליפורניה משהו בין סלט קצוץ קטן-קטן לצ’ימיצ’ורי, שיחיאל מכין מטבסקו ירוק, שאלוטס, סלרי וליים ומתבל בסויה. התוצאה: פצצת מליחות וחמיצות שמשדרגת כל מנת דג נא. מכינים ממש לפני ההגשה כדי לשמור על הקראנצ’יות. אם אין ברירה, אפשר להכין כמה שעות מראש, לכסות בשמן ניטראלי ולסנן לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט קליפורניה

אופן ההכנה

1

קולים פנקו במחבת יבשה 3-2 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה.

מכינים סלט קליפורניה

2

קוצצים דק פלפל, שאלוטס וסלרי ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים טבסקו, מיץ ליים וסויה, מערבבים ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים בשמן קנולה.

מרכיבים את סירות החסה

4

מניחים בכל עלה חסה פרוסת טונה וכפית מסלט הקליפורניה ומפזרים 1/2 כפית פנקו מעל.

5

מגישים מייד, לפני שהפירורים סופגים נוזלים ומאבדים מפריכותם.