מתכון

טונה צרובה על סלט ירוקים

מנת דג מרשימה אבל גם קלילה ומרעננת, על הרבה ירוקים

1,227 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
טונה צרובה בציפוי שומשום שחור על סלט ירוקים של אבי שטייניץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
טונה צרובה בציפוי שומשום שחור על סלט ירוקים של אבי שטייניץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטונה:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מתחילים להכין את הטונה לפחות שעתיים לפני ההגשה: מערבבים סויה עם סילאן. מושחים את הטונה בתערובת ומניחים במקרר למשך שעה.

2

מערבבים שומשום עם קצח וטובלים את הנתח בתערובת. מהדקים את הציפוי היטב.

3

מחממים שמן זית ושמן שומשום במחבת וצורבים את הטונה על להבה בינונית דקה-שתיים מכל צד עד שהציפוי משחים מעט. מחזירים למקרר למשך שעה, כדי להקל על הפריסה.

4

מכינים את הטורטייה והירקות הירוקים: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים טורטייה לרצועות דקיקות ומטגנים בשמן החם כ 15 שניות להשחמה קלה. מוציאים בכף מחוררת או במסננת ומעבירים לנייר סופג.

5

חולטים שעועית, אספרגוס ואפונת שלג במי מלח רותחים כ 3 דקות. מוציאים, מעבירים למי קרח ומסננים.

6

מערבבים את הירוקים החלוטים בקערה ומתבלים בטריאקי וצ’ילי. מוסיפים באק צ’וי, כוסברה ובצל ירוק.

7

פורסים את הטונה לפרוסות בעובי כ 1/2 ס”מ.

8

מניחים סלט בכל צלחת, מעליו מסדרים כמה רצועות טורטייה מטוגנות ו 4-3 פרוסות טונה ומזלפים מעט טריאקי-תפוז.