מתכון

טופי שוקולד ביתי

ממתק כיפי בעל מרקם רך-לעיס ודביק במיוחד שמשלב טעמי קרמל, שמנת וחמאה

2,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
טופי שוקולד של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: בועז לביא)
טופי שוקולד של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: בועז לביא)

אפשר להכין ללא השוקולד, אבל בעינינו הוא משדרג את הממתק פלאים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרססים תבנית בספריי שמן

2

מרתיחים שמנת בסיר בינוני. מוסיפים סוכר, גלוקוזה ושוקולד ומבשלים תוך כדי ערבוב (כדי שלא יידבק לתחתית) על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לטמפ’ של 120-117 מעלות.

3

יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לה להצטנן בטמפ’ החדר במשך 5-4 שעות.

4

חותכים את הטופי למלבנים בעזרת סכין גדול ומשומן קלות ועוטפים כל מלבן בצלופן (שלא יספגו לחות ולא יידבקו זה לזה). שומרים בקופסה אטומה עד חודש (בימים חמים מומלץ לשמור במקרר).