מתכון

טורטליני במילוי ריקוטה ותרד ברוטב חמאה ויין

כיסונים עדינים מהמטבח האיטלקי שהקיפול שלהם מהווה ריפוי בעיסוק

45,684 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
טורטליני במילוי ריקוטה ותרד ברוטב חמאה ויין. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
טורטליני במילוי ריקוטה ותרד ברוטב חמאה ויין. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק מלבן. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את המלית:

2

ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומאדים בצל 7-6 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים את הבצל לקערית ושומרים בצד.

3

מוסיפים למחבת את יתר החמאה ומאדים שום על להבה נמוכה עד שהוא הופך שקוף. מגבירים להבה ומאדים תרד 7-6 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והתרד נעטף בחמאה.

4

‏מחזירים את הבצל המאודה, יוצקים יין ומבשלים 3-2 דקות לאידוי האלכוהול.

5

מסירים מהכיריים ומוסיפים גבינות. מערבבים, טועמים וממליחים.

ממלאים את הטורטליני:

6

מרדדים את הבצק במכונת פסטה ביתית לעובי ½1 מ"מ. קורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים הפנימיים במים, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים. מקפלים את חצי העיגול לצורת כתר, מרטיבים מעט במים את נקודת החיבור ומהדקים.

מכינים את הרוטב:

7

ממיסים חמאה במחבת ומאדים שום, אורגנו וצ'ילי 3-2 דקות על להבה נמוכה עד שהשום מזהיב מעט. מוסיפים תרד, אפונה ועגבניות לחות ומיץ לימון ומבשלים דקה-שתיים.

מבשלים את הטורטליני ומגישים:

8

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר רחב. מבשלים את הטורטליני 3 דקות ומסננים. אם הסיר אינו גדול דיו להכיל את כל הטורטליני בנוחות, מבשלים בשני מחזורים (את המחזור הראשון מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת כדי לא להרתיח מים פעם נוספת). שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.

9

מוסיפים לרוטב את הטורטליני המבושלים עם 1/2 כוס ממי הבישול ומבשלים על להבה בינונית תוך שמנענעים את המחבת בעדינות בתנועות סיבוביות דקה-שתיים עד שהטורטליני נעטפים ברוטב.

10

מחלקים לצלחות, מפזרים מעל שאטה גרוס ומגישים.

גיוון: אם אין אפונה טרייה אפשר להשתמש בקפואה