מתכון

טורט תות-בננה ומסקרפונה

ההשראה לקינוח הגיעה מקסטה סיציליאנה - עוגת קינוח איטלקית קלאסית

8,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
טורט תות - בננה ומסקרפונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טורט תות - בננה ומסקרפונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את הקסטה סיציליאנה מכינים משכבות של טורט, שביניהן קרם ריקוטה עם ציפוי של מרציפן ירקרק ושלל פירות וירקות(!) מסוכרים. אני הלכתי על הגרסה המעודנת יותר: החלפתי את הריקוטה בקרם מסקרפונה אוורירי ואת הפירות המסוכרים – בתותים טריים, שאותם שילבתי גם במלית.

סירופ תות

חומרים ל- 500 מ”ל סירופ:
2 כוסות תותים שטופים, קטומי גבעולים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
+ מבשלים תותים במים 20 דקות עד שהם מאבדים את כל צבעם לטובת הנוזלים. מסננים החוצה את התותים החיוורים ומחזירים את הנוזלים לסיר.
+ מחזירים לכיריים, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות ברתיחה עדינה עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ. שומרים בקירור במשך 4-3 חודשים.

תבנית גבוהה מתפרקת בקוטר 24-22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגת בננה

לקרם מסקרפונה

למילוי ולקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את התבנית בחמאה ומקמחים מעט.

מכינים את העוגה

2

מנפים יחד את החומרים היבשים.

3

שמים סוכר וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 4-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.

4

מוסיפים בהדרגה ולסירוגין בננות מעוכות, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים ומתערובת הקמח. מסיימים בתערובת הקמח ומערבלים רק עד שהיא נטמעת בבלילה.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית עד 3/4 גובהה.

6

אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את הקרם

7

מקציפים מסקרפונה, אבקת סוכר ושמנת מתוקה לקרם במרקם אוורירי (יש להיזהר מהקצפת יתר). מקפלים פנימה את קליפות ההדרים. שומרים במקרר עד ההרכבה.

ממלאים

8

פורסים מן העוגה פרוסת רוחב בעובי 2-1 ס”מ ושומרים בצד. מרוקנים את התוכן הרך של העוגה בעזרת כף, כדי שאפשר יהיה למלא אותה בקרם (יוצרים מעין מכתש). משאירים דפנות בעובי 2 ס”מ ובתחתית העוגה.

9

מסדרים פרוסות תותים בתחתית העוגה ויוצקים מעל שליש מכמות הקרם. מסדרים עוד שכבת תותים ומעליה עוד 1/3 מהקרם. מניחים את פרוסת העוגה שחתכנו מעל הקרם. מצפים את העוגה בקרם שנותר ומקשטים את הדפנות בפרוסות תותים.

10

מגישים מייד או שומרים במקרר עד ההגשה.