מתכון

טטאקי פילה עגל ברוטב טריאקי ביתי

קסמו של הטטאקי הוא במרינדה הטעימה ובבשר שנצרב מבחוץ ונשאר נא בפנים

4,297 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
טטאקי פילה עגל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
טטאקי פילה עגל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

הקפידו על בשר טרי ואיכותי וזכרו להוציא אותו מהמקרר כחצי שעה לפני הטיגון, כדי שיהיה בטמפ' החדר. זמן הצלייה יתקצר והבשר לא יתבשל מבפנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מוציאים את הבשר מקירור ומביאים לטמפ’ החדר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

2

מלהיטים מחבת ברזל ומוסיפים שמן זית ושמן שומשום. צולים את הנתח ומסובבים אותו כדי שיקבל צריבה חזקה (כמעט חריכה) מכל הכיוונים. מוסיפים טריאקי ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי סיבוב הנתח.

3

מעבירים לכלי צר וארוך. הבשר יהיה במיטבו אחרי שעתיים של השריה מחוץ למקרר. אפשר להשאיר אותו מחוץ למקרר עד 6 שעות או בקירור 24 שעות.

4

לפני ההגשה פורסים את הבשר לפרוסות דקות. מגישים עם הרוטב טריאקי.

רוטב טריאקי ביתי

אחרי שתכינו טריאקי פעם אחת בבית לא תרצו לחזור לגרסה התעשייתית. הרוטב הביתי חף מטעמי לוואי ואינו מתוק מדי.

חומרים לכ-1 ליטר רוטב:

500 מ"ל רוטב סויה יפני
250 מ"ל מירין
250 מ"ל סאקה
¼1 כוסות סוכר
1 גבעול למון גראס קצוץ
½1 כפות ג'ינג'ר טרי פרוס

שמים את כל החומרים בסיר בעל תחתית עבה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות עד למרקם של סירופ. שומרים בכלי אטום במקרר עד חודשיים.