מתכון

טישפישטי – עוגת סולת

אפשר למצוא גרסאות של טישפישטי כמעט בכל פינה של הבלקן: עם שקדים, תמרים או תבלינים. זוהי אחת הטעימות שבהן

31,420 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
טישפישטיל - עוגת סולת של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
טישפישטיל - עוגת סולת של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
  • 25 פרוסות
  • כשעה + שעה קירור העוגה לפני האפייה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לסירופ

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מביאים לרתיחה בסיר שמן, חמאה (או מחמאה), מים ותמצית וניל.

2

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת אפייה וסולת. מוסיפים את הנוזלים הרותחים ומערבלים כ־2 דקות במהירות נמוכה לבצק אחיד וחלק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון ושומרים במקרר עד אפיית העוגה.

מכינים את המלית

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

מכינים את הסירופ

4

מביאים לרתיחה בסיר סוכר, מים, דבש ומיץ וקליפת לימון מגוררת. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ־10 דקות. שומרים בצד.

5

משטחים בעזרת הידיים חצי מכמות הבצק בתבנית תנור ללא נייר אפייה, עד שהבצק מכסה את כל התבנית. מפזרים את המלית באופן שווה, מכסים אותה בבצק שנותר, משטחים אותו מעל המלית בעזרת הידיים ומיישרים בעדינות בעזרת מערוך. חותכים בעזרת ל־25 מעויינים.

6

מחממים תנור ל־180 מעלות.

7

זורים שומשום על העוגה ואופים 40־45 דקות להזהבה.

8

יוצקים את הסירופ על העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.