מתכון

טראפלס שוקולד מריר

ההכנה אינה דורשת מיומנות מיוחדת, רק אהבה אמיתית לשוקולד ונכונות להתלכלך קצת בדרך להשגת המטרה

84,726 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
טראפלס שוקולד מריר. צילום: דניאל לילה
טראפלס שוקולד מריר. צילום: דניאל לילה

הכדורים הכי שוקולדיים שיש, שהם גם ממתק אצילי, מרשים ועם זאת קל להכנה.

שימו לב – המתכון דורש קירור של 6 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים קוביות חמאה וטורפים עד שהתערובת מבריקה.

2

יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר 6 שעות לפחות, עד שהגאנש קר ומוצק.

3

פורסים את הגאנש ל 40-50 ריבועים, בסכין חד טבול במים רותחים. מגלגלים כל ריבוע לכדור, מגלגלים את הכדורים בקקאו, ומחזירים לקירור עד ההגשה (ניתן גם להקפיא, אבל לא לשכוח להעביר את הטראפלס להפשרה במקרר לפני ההגשה).

גיוונים:

טראפלס שוקולד חלב: ניתן להמיר את כל כמות השוקולד המריר ב- 450 גרם שוקולד חלב או להתפשר באמצע על 200 גרם שוקולד מריר ו-250 גרם שוקולד חלב.

טראפלס נוגט: מחממים את השמנת המתוקה יחד עם 2 כפיות אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות). אפשר גם לגלגל את הטראפלס המוכנים באבקת נוגט במקום בקקאו.

טראפלס נענע: לאחר שמחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מוסיפים צרור נענע. מסירים מהאש ומניחים לטעמים להיספג במשך 20 דקות. מסננים ומחממים שוב את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד וממשיכים לפי המתכון.