מתכון

טרטור דובדבנים, ערק וגבינת המאירי

מרק עם כמה רבדים: הדובדבנים נותנים מתיקות וצבע, הגבינה מעשירה את המרקם והערק מוסיף טעם חצוף של קיץ

820 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
טרטור דובדבנים, עראק וגבינת המאירי של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
טרטור דובדבנים, עראק וגבינת המאירי של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

אם לא מוצאים גבינת המאירי, אפשר להשתמש בכל גבינת כבשים מלוחה שאוהבים (פטה, בולגרית וכד’).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבים בקערה את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול (היזהרו מהמלחת יתר - הגבינה שנוסיף בהגשה מוסיפה גם היא מליחות).

2

מעבירים למקרר לשעתיים, לצינון ומיזוג טעמים.

להגשה

3

מחלקים לקערות מרק, מפוררים גבינה ויוצקים שמן זית.

לגיוון

4

אם אין דובדבנים, אפשר להחליף במשמש או במלון כתום.