מתכון

טרטר דג עם רימונים ופאתה

דג נא, חומוס ורימונים משתלבים יחד למנה נהדרת

2,425 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
טרטר דג עם רימונים ופאתה של שף גל בן משה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף
טרטר דג עם רימונים ופאתה של שף גל בן משה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף

מנה בהשראת הפאתה (חומוס שמוגש חם עם שברי פיתה פריכה מהמטבח השאמי) – מעין פאתה טרטר. זוהי מנה מנחמת וטעימה, שתתאים יופי לשולחן החג שלכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחומוס

לפיתות

לרוטב יוגורט

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את החומוס: מבשלים חומוס, מים וסודה לשתייה בסיר גדול עם מכסה על להבה נמוכה שעתיים, עד שהגרגירים רכים מאוד.

2

מכינים את הפיתות: מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת לכ־190 מעלות. פותחים פיתות לרוחב, חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ ומטגנים כדקה וחצי עד פריכות והשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומתבלים במלח.

3

מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי רוטב היוגורט בבלנדר מוט.

4

מרכיבים את המנה: לפני ההגשה מערבבים את החומוס המבושל עם פילה אינטיאס או פלמידה, ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופטרוזיליה קצוצה. יוצקים מרוטב היוגורט לתחתית קערת הגשה גדולה, מניחים עליו את טרטר הדג עם החומוס, ומקשטים בהרבה גרגירי רימון ובקוביות הפיתה הפריכות. מגישים למרכז השולחן לצד יתר רוטב היוגורט.