המזדרזים יכולים לוותר על שכבת הדקואז ולהגיש רק את הזביון והתותים, אבל הפריכות הנעימה מוסיפה לקינוח המון עניין וחן. הזביון מאבד מנפחו במהירות, ולכן כדאי להכין אותו רק לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדקואז שקדים
לקולי תותים
לזביון שמפניה
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים דקואז
2
מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח כ-10 דקות במהירות בינונית לקצף יציב. מנפים קמח ואבקת שקדים יחד ומקפלים לקצף הביצים.
3
משטחים את התערובת בתבנית לגובה 2 ס"מ.
4
אופים כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הדקואז יוצא יבש. מצננים.
מכינים קולי תותים
5
מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתותים מתחילים להתפרק.
6
טוחנים את התותים בעזרת מוט ריסוק ומסננים. מחזירים את רסק התותים לסיר ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מצננים.
מכינים זביון שמפניה
7
טורפים בקערה מעל בן מארי את כל המרכיבים כ-15 דקות עד שהתערובת חמה מאוד.
8
מסירים מהכיריים ומצננים מעל קערה עם מי קרח תוך כדי ערבוב.
מרכיבים את הטרייפל
9
מערבבים רבעי תותים בקערה עם קולי התותים.
10
קורצים מהדקואז עיגולים בגודל כלי ההגשה (או עיגול גדול אם מגישים בקערה מרכזית) ומניחים בתחתית הכלים. מסדרים מעל מחצית מכמות רבעי התותים עם הקולי ומעל מוזגים זביון. מסדרים מעל הזביון את שאר התותים עם הקולי ומגישים מייד.