עשבי התיבול מעניקים לתערובת הציפוי ארומה מיוחדת. בחרו ירקות בגודל אחיד פחות או יותר כדי שהם ייאפו בצורה שווה, והשתמשו בהם כפי שהם – שלמים ולא מקולפים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפסטו עשבים
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־250 מעלות.
2
מערבבים מלח עם חלבונים ועשבי תיבול. מניחים ירקות בתבנית, עוטפים בתערובת המלח ומהדקים. אופים שעה וחצי־שעתיים עד שהירקות ממש רכים (אפשר לבדוק עם שיפוד).
מכינים פסטו עשבים
3
כותשים בעלי ומכתש או במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן זית לתערובת גסה ואחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
מגישים
4
מסירים את המלח, חוצים את הירקות ומזלפים מעט שמן זית ופסטו עשבים.