מתכון

ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים

מנה צבעונית, יפה ומזינה. אפיית הירקות במלח גס שומרת על הירקות לחים ובעלי צבע וטעם עמוקים

7,817 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

עשבי התיבול מעניקים לתערובת הציפוי ארומה מיוחדת. בחרו ירקות בגודל אחיד פחות או יותר כדי שהם ייאפו בצורה שווה, והשתמשו בהם כפי שהם – שלמים ולא מקולפים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו עשבים

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות.

2

מערבבים מלח עם חלבונים ועשבי תיבול. מניחים ירקות בתבנית, עוטפים בתערובת המלח ומהדקים. אופים שעה וחצי־שעתיים עד שהירקות ממש רכים (אפשר לבדוק עם שיפוד).

מכינים פסטו עשבים

3

כותשים בעלי ומכתש או במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן זית לתערובת גסה ואחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

מגישים

4

מסירים את המלח, חוצים את הירקות ומזלפים מעט שמן זית ופסטו עשבים.