מתכון

ירקות בטמפורת בירה עם מטבל וואסבי

מצרך יפני טיפוסי שמקבל כאן תפנית בסגנון פיש אנד צ'יפס, רק בלי הפיש והצ'יפס

10,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
ירקות בטמפורה עם מטבל ווסאבי | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design
ירקות בטמפורה עם מטבל ווסאבי | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design

הסוד ליצירת טמפורת בירה מושלמת טמון בקלילות ובאווריריות שלה. השגת האפקט הקליל והאוורירי עומדת על שלושה יסודות: שימוש בבירה קרה כקרח, הכנת הבלילה ממש לפני הטיגון, והתאפקות לא לבחוש יותר מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטמפורה

למטבל וואסבי

אופן ההכנה

1

מכינים את הטמפורה: מכניסים את פרוסות הבטטה לקערה ומבשלים במיקרוגל במשך 5 דקות.

2

מערבבים היטב בקערה בירה, ¾ כוס קמח אורז, מלח ואבקת קאיין. נזהרים שהבירה לא תתסוס ותגלוש. מניחים את הבלילה בצד, בטמפרטורת החדר, למשך 10 דקות.

3

מוזגים שמן לתוך סיר עמוק ובעל תחתית עבה לעומק/גובה של 7-5 סנטימטרים. מחממים את סיר השמן לטמפרטורה של 175 מעלות. אפשר לבדוק את הטמפרטורה בעזרת מדחום לבישול, או פשוט לערוך טסט לקמצוץ מהבלילה שיוכנס לתוך השמן החם. הבלילה אמורה תחילה לשקוע, ובתוך כמה שניות לצוף לפני השטח ולבעבע. אם אינה צפה ומתחילה להיטגן – מגבירים את החום. אם אינה שוקעת – מנמיכים את הלהבה.

4

מוזגים לצלחת את יתרת קמח האורז (½ כוס).

5

אוחזים בעזרת מלקחיים את פרוסות הבטטה, גבעולי האספרגוס, ופרוסות הזוקיני והבצל, וטובלים בקמח האורז. מנערים היטב את שאריות הקמח ואז טובלים בבלילת הטמפורה, ומאפשרים לבלילה עודפת לטפטף (טמפורת בירה נוטה להיות סמיכה יותר מבלילה רגילה ולכן היזהרו לא לצפות את הירקות יתר על המידה).

6

מטגנים את הירקות המצופים בשמן עמוק במשך 4 דקות. אם הירקות משחימים מוקדם יותר – הנמיכו את הלהבה. מניחים את הירקות המצופים והמטוגנים על נייר סופג.

7

מכינים את מטבל הוואסבי: טורפים בקערה את כל הרכיבים ביחד. מתבלים במלח ובפלפל.

8

מגישים את ירקות הטמפורה החמים בליווי מטבל וואסבי.

המתכון מתוך ספרו של גלעד מאירי, "מאנצ'יז – בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז", 263 עמ', לרכישה אונליין