אפשר להשתמש כמעט בכל ירק עונתי, למשל שומר, צנון שחור, דלורית, זוקיני ואפילו כרוב ניצנים. רן שמואלי: "אנחנו אוהבים להגיש את החמוצים לצד דגים נאים, קרפאצ‘ו טלה או בקר או גבינות כמו מוצרלה בופאלו או גורגונזולה."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מניחים כל ירק בקערה נפרדת. מוסיפים לכל קערה מיץ לימון ו-1-1/2 כפית אבקת סוכר. מערבבים ומתקנים תיבול. מניחים לשעה לכבישה קלה.
2
בסמוך להגשה מסננים את הירקות ומסדרים בצלחת הגשה גדולה. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים נבטים.