מתכון

ירקות בָּריגוּל

זהו תבשיל שכל כוחו טמון באיכות הירקות. אי אפשר להכניס פנימה ירק קפוא, שיחדיר נוזלים ויהרוס את המרקם

3,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
ירקות בָּריגוּל של שף טיבו ברה. צילום: דניאל לילה
ירקות בָּריגוּל של שף טיבו ברה. צילום: דניאל לילה

Barigule הוא מאכל נפוץ בפרובאנס, ובכל עיר במחוז מכינים אותו קצת אחרת. שורשיו במאה ה- 18, ושמו שאוב משמן של זן פטריות מקומי. הפטריות נכחדו, אבל השם נותר וכיום הוא מכסה מגוון גדול של תבשילי ירקות. הבריגול לא מוכר במיוחד בארץ והחידוש הוא בוודאי חלק מהסיבות להצלחתה של המנה, אבל יותר ממנו הטיפול הפרטני והכל כך צרפתי בכל ירק. כשהוא אינו בעונה משתמשים בתחתיות של הארטישוק הירוק.

שמן בזיליקום
שמן ארומטי שמשמר את ניחוחות הבזיליקום — דרך מעודנת ליהנות מהארומה של העשב עז הטעם.

איך מכינים? מחממים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית ועלים מ- 6 ענפי בזיליקום בסיר קטן על להבה נמוכה כ- 5 דקות עד שהטעם והניחוח של הבזיליקום ממש נוכחים בשמן. מצננים ושומרים בצנצנת כמה חודשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר בריגול

לירקות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ציר בריגול

1

מבשלים מיץ תפוזים בסיר קטן על להבה בינונית כ- 35 דקות עד שהוא מצטמצם לחמישית מנפחו המקורי (כ- 30 מ"ל). מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית כ- 30 דקות עד שהנוזל מצטמצם בחצי.

מבשלים את הירקות

2

מביאים ארטישוקים לרתיחה בסיר עם שפע מים ומיץ לימון. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית. מסננים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. שומרים בכלי סגור בקירור עד יממה.

3

מבשלים את שאר הירקות בסיר אחר עם שפע מים רותחים מומלחים כ- 3 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מסננים ומעבירים מייד לקערה עם מי קרח. מסננים ושומרים בקופסה אטומה עד יממה.

מרכיבים ומגישים

4

לפני ההגשה מעבירים את הציר המסונן לסיר נקי, מוסיפים את הירקות והפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה ומסירים מהכיריים.

5

מחלקים את הבריגול בין קעריות (דואגים שכל סועד יקבל את מגוון הירקות), מזלפים מעל מעט שמן בזיליקום, מגלפים כמה שבבי פרמזן ומגישים מייד.